غربیها هویت را در خانههای ایرانی جستجو میکنند
طراحی معماری شهری و خانهها یکی از دغدغههای همیشگی بوده و هست. این روزها نیز در هر گوشه و کنار شهر شاهد ساخت آپارتمان و خانههای متعدد هستیم که هریک با شکل و شمایلی شاید دور از هویت ایرانی درحال ساخت هستند. این درحالی است که خانه هویت دارد و فقط یک اسم نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نیما کیوانی (کارشناس ارشد معماری، کارشناس مرمت و احیا بناهای تاریخی، مدرس دانشگاه در رشتههای معماری و مرمت ابنیه) را به واسطه استودیوی معماری کیوانی و طراحی خانههای مدرن با نگاهی به خانههای ایرانی میشناسیم. چنانکه ساختمان مسکونی اُرسیخانه آنها در سال ۲۰۱۶ میلادی توانست برنده مدال برنز بخش ساختمانهای مسکونی مسابقه A’ Design Award که یکی از معتبرترین مسابقات بینالمللی طراحی دنیا در ایتالیاست، بشود. این داوری توسط بیش از ۸۰ داور از میان کارشناسان حرفهای سراسر جهان اعم از؛ چهرههای آکادمیک، مدیران شرکتهای بزرگ، مهندسین و تکنسینهای اجرا، برندگان جوایز دورههای گذشته و مدیران برندهای معتبر جهان انجام شد. با این معمار بینالمللی درباره ویژگیهای معماری ایرانی گفتگو کردهایم. باتوجه به اتفاقاتی که طی سالهای اخیر در حوزه معماری ایران شاهد بودیم آیا میتوان گفت معماری ما توانسته حرفی برای گفتن در عرصه بینالمللی داشته باشد؟
شکی نیست که معماری ما در سالهای اخیر رشد کرده و مقالات متعددی هم در این حوزه منتشر شده است. حتا یکی از مجلات معتبر انگلیسی از حضور و شکلگیری نسل جدیدی از معماران ایران خبر داد که توجه جوامع بینالمللی را به خود جلب کرده است. روزنامه گاردین نیز در مقالهای به این نکته اشاره داشت که چگونه تهران با معماری جدید خود در حال رشد و مطرح شدن است. سایر مجلات و روزنامههای خارجی نیز به برخی از نماهای خاص در ساختمانهای تهران اشاره کردهاند که جذابیتهای خاص خود را دارند. سال گذشته نیز دانشگاه معماری ملبورن به معماری ایران پرداخت و از معماران ایرانی دعوت کرد تا آثار خود را به نمایش بگذارند. این به معنای برقراری تعامل با دنیاست. البته این روزها شاهد اتفاقات بدی نیز در عرصه معماری ایران هستیم زیرا برخی از معماران فقط درصدد کسب جایزه هستند. در این میان نسل جدید معماری دست به کپیکاری میزنند تا بتوانند جوایزی هرچند کم ارزش دریافت کنند.